Влада Маріуполя: Керченський міст негативно вплинув на економіку міста

Ситуація із судноплавством в Азовському морі та Керченській міст, який побудувала Росія після анексії Криму, суттєво вплинули на економіку та розвиток Маріуполя, зазначив в ефірі програми «Новини Приазов’я» на Радіо Свобода заступник міського голови Маріуполя з питань діяльності виконавчих органів влади Сергій Орлов.

Зокрема, він звернув на це увагу, відповідаючи на запитання про вплив загроз на реалізацію нещодавно прийнятої стратегії розвитку Маріуполя до 2030 року.

«Ми з вами бачимо лише один вплив, він потужний, важливий – це те, що стосується безпеки Азовського моря, будівництва Керченського мосту. Ми бачимо, як це зменшило можливості Маріупольського державного торговельного порту. Це прямий вплив на економіку міста. Але попри це, місто безпечне, захищене, українське і розвивається, попри будь-які загрози», – сказав Орлов.

Довгострокова стратегія розвитку Маріуполя визначає плани міста до 2030 року. У ньому міститься інформація про 14 напрямів розвитку та понад 100 цілей. У проєктах, які мають реалізуватися протягом наступних років, планують звертати увагу на національну спадщину, мультикультурність міста, розвиток сфери ІТ, інфраструктуру та створення нішевих просторів.

Україна приблизно 58% свого експорту транспортує саме через морські порти


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Загрози з боку Росії в Азовському морі: як працюють порти України

Росія продовжує створювати перешкоди для кораблів, які прямують до українських портів у Азовському морі. За даними моніторингової групи BlackSeaNews та «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень», за листопад 2021 року середня тривалість штучного утримування Росією перед Керченською протокою суден, що йдуть із Маріуполя і Бердянська з експортними вантажами – склала 36,8 години (в середньому за 2020 рік – 29,6; у жовтні – 37,9).

Зазначається, що з моменту анексії Криму Росією в 2014 році кількість заходів суден в азовські порти України зменшилася більш як удвічі. Маріуполь і Бердянськ – це порти, орієнтовані на експорт. Будівництво Росією Керченського мосту ускладнило прохід до цих портів габаритних суден.

10 грудня командування Військово-морських сил Збройних сил України оприлюднило заяву, в якій ішлося, що Росія перекрила 70% акваторії Азовського моря. У відомстві тоді уточнили, що росіяни розмістили навігаційні попередження про обмеження судноплавства у визначених районах начебто у зв’язку з проведенням артилерійських стрільб у районах поблизу Маріуполя, Бердянська і Генічеська. Командування ВМС України наголосило, що подібні перекриття районів відбуваються систематично та перешкоджають вільному судноплавству в Азовському морі.

У квітні 2021 року Україна і ще вісім країн-учасниць ПАРЄ закликали Росію припинити блокування Керченської протоки. У МЗС Росії в свою чергу стверджували, що рух торгових суден через Керченську протоку, в тому числі в українські порти, не обмежується.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment